Wild Festival Groningen 2024 Pakket

Zes flessen Sours, Ciders en Hybrids die ook op de 3 sessies van het Wild Festival Groningen zijn te proeven. Toppers van Chien Bleu uit Zwitserland, Oliver's Cider uit het VK en NL, en van het Noorse Lindheim Ølkompani (6x75cl).

Lees meer...
Aantal: 6

Beschrijvingen van de zes flessen, van links naar rechts:

 

* De Cidre 2021 van Chien Bleu is opgelegd door ons en nu goed op dronk, gemaakt middels spontane vergisting van hoogstamappels (6,3% alc.).

 

* De Boom Perry van Oliver's Cider & Perry is een keeved perencider. "Deze heeft een weelderige, honingachtige perenzoetheid, vermengd met een vleugje frisse citrus, zoals kruisbes, meloen, lychee en vlierbloesem, met een bombastische tannine-explosie in de afdronk. BOOM!", aldus cidermaker Tom Oliver.

 

* De Sol van Frukt by Lindheim, Lindheim Ølkompani is een halfdroge, spontaan gefermenteerde en vatgerijpte cider. Gemacereerd oppruimen, Schaarbeekse kersen en duindoorn. De cider is een blend van de jaargangen 2021 en 2022.

 

* The Next Big Thing RAW is een cider in z'n ongefilterde glorie. Een rijke, sappige mousserende cider als het drinken van vloeibare appels. De zoetheid is verkregen middels het vernuftige proces van keeving wat zorgt dat de appelsuikers niet tot droog fermenteren. (De drank is hierdoor laag-alcoholisch, maar 3,5% alc.) Waardoor de rijke en complexe smaken in de drank blijven samen met zachte, milde tannines van de typisch Engelse bitterzoete ciderappels.

 

* De Barrel-Aged Saison-Cider Hybrid van het Groningse Doggerland Craft Cider is een goed samenspel van fruit (cider en rabarber) met maandenlange bierrijping van Martinus Brewery (7% alc.).

 

*De Helmut van Chien Bleu is een superieure appel-saison-hybride van de hand van de Zwitserse topbrouwer Julien die verzot is op het maken van wilde bieren en fruit, erg geweild, altijd hoge scores. (6% alc.)

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen