Pommeau de Bretagne Maman

Pommeau is te beschouwen als de port onder de ciders. Deze Pommeau de Bretagne (70cl / 17%alc.) wordt gemaakt door een jonge calvados te mengen met vers cidersap en vervolgens op vat te laten narijpen.

Lees meer...

Pommeau is te beschouwen als de port onder de ciders. Deze Pommeau de Bretagne (70cl / 17%alc.) wordt gemaakt door eenderde jonge calvados te mengen met tweederde vers cidersap en vervolgens een paar jaar op vat te laten narijpen. Het idee is geïnspireerd op dat van een Pineau des Charentes.

 

Na opening is de fris-fruitig smakende pommeau nog enkele weken houdbaar (als ie al niet op is ;-)

 

Bij de 'ciderport' komen smaaktonen voor van butterscotch, karamel en vanille. Mooie gerechten erbij zijn sterke kazen als een blauwschimmelkaas of meloen met prosciutto. Ook lekker bij chocolade.

kos 21-11-2021 07:59

Helaas kennen weinig mensen deze overheerlijke drank, lijkt inderdaad een beetje op port, maar dan met een diepe appelsmaak.
Als je van cider houdt, probeer dit dan ook eens op een fijne avond in de zomer bij een kampvuurtje of in de winter bij de houtkachel, lekker met een pittig kaasje!


5 sterren op basis van 1 beoordelingen