Deze wintercidervariant Jaanihanso Mulled Apple Wine (75cl / 10% alc.) kan verwarmd worden, maar is koud ook erg aangenaam. Zacht kruidig, niet te zoet. Blijft geopend zelfs een week houdbaar.
Lees meer...Aantal: | 18 |
Er staat bij: "blijft geopend zelfs een week houdbaar": heel raar, wie laat zoiets nou een week geopend staan, dat overkomt mij nou nooit!
Maar voor degenen die daar wel moeite mee hebben, deze drank is ook uitermate geschikt om je stoofpeertjes in te stoven!
Die gedachte kwam na het eerste glas direct bij me op en ik ben een beetje kookgek, dus dat moest ik even proberen.
Vijf stoofpeertjes geschild, in een klein pannetje, aangevuld met deze mulled apple wine, verder niks toegevoegd.
Vervolgens het deksel van de pan met dikke elastieken goed op de pan geklemd, zodat er geen (alcohol)dampen kunnen ontsnappen.
Zachtjes aan de kook gebracht en daarna nog zachter lekker een paar uur laten stoven.
Verder niks doen, niet roeren, deksel vooral niet openen. De alcohol verdampt aan de binnenkant van het deksel en loopt weer terug de pan in. Ik heb dit al eerder gedaan met port, wijn en combinaties hiervan, dat was altijd lekker met een kaneelstokje erbij.
MAAR met deze apple wine overtrof het mijn verwachtingen!!
Eerst het pannetje rustig laten afkoelen en voor het opdienen iets verwarmen, de eerlijkheid gebeied mij te erkennen dat ik vlak voor het opdienen nog een scheutje Vermut (ook van deze Ciderwinkel) heb toegevoegd.
Eén woord: SMULLEN