Ciderport Pommeau Icecider Cider-Vermout

Min: €0 Max: €25

Pommeau is te beschouwen als port onder de ciders en wordt gemaakt door een jonge calvados te mengen met vers cidersap en daarna een paar jaar op vat te laten rijpen. De Engelse 'ciderport' Pomona en Apple Aperitif zijn iets sterker en minder fruitig dan de Franse pommeau.

Ice Cider (in het Frans bekend als cidre de glace, in de VS: Ice Apple Wine) is het cider-equivalent van Ice Wine: een gefermenteerde drank gemaakt van het sap van bevroren appels. Net als bij ijswijn, concentreert het gebruik van bevroren appels de natuurlijke suikers in de appels, wat resulteert in een hoger alcoholgehalte dan cider die op traditionele wijze wordt gemaakt. "Je haalt de essentie uit de appel", wordt wel eens gezegd.

 

Cidermakers halen meer uit de laatste jaren met het drankje, in Spanje is vermout aardig populair en wordt de combinatie met cider geregeld gemaakt. Ook de makers van het Deens Aeblerov maken wel eens een versterkte soort. 


Pagina 2 van 2