Verse batch uit de Steiermark of Stiermarken, Oostenrijk. Maker Karl kiest voor deze een heel toegankelijke blend aan appels en houdt de Standard Hard Cider (330ml / 4% alc.) fruitig en licht troebel.
Cider van een Oostenrijkse maker die vooral houdt van experiment, hops, en iets droger, en deze variant is fruitiger, sappiger en vaak wat troebel, meer Oostenrijks qua smaak. En deze past ook erg goed bij typische gerechten als Knödel en een Tiroler Gröstl, of natuurlijk bij een Weens worstje.
De Hard Cider van BlakStoc -de volledige naam is BlakStoc Standard Hard Cider Medium Dry- heeft eigenlijk weinig gemeen met de Amerikaanse Hard Cider, maar is wat ons betreft de meest 'Duitse' in ons bestand, troebel als Most of Apfelwein, niet te hoog alcoholisch, een klein zuurtje, beetje troebel en ergens denk je eerder aan druif dan aan appel in de neus.
Met een gevoel dat lekker gaat bij wat 'kraut', een goed stuk zuurdesembrood en worst. Of gewoon zo. Prost!